Björn och Nicolina formar hårdosten Hansjö Gulla

Björn och Nicolina formar hårdosten Hansjö Gulla

OM oss

Hansjö mejeri är ett litet familjeföretag som drivs av Björn Daniels tillsammans med makan Nicolina Daniels sendan mars 2019.

Mejeri grundades av Björns föräldrar Kent Daniels och Anita Boman Daniels som då drev lantbruk med mjölkkor i Hansjö, norr om Orsa. För att komplettera mjölkgården började de tillverka en liten del ost av mjölken som producerades och såldes främst lokalt i Dalarna. Sedan dess har företaget växt och i början av 2019 tog mellansonen Björn över företaget. Idag säljs osten långt utanför Dalarnas länsgräns.

2-3 dagar i veckan ystar vi i mejeriet. Övriga dagar går åt för att ta hand om ostarna. Alla ostar ska saltas i lagom mängd. Hårdostarna ska vändas och tvättas. Ädelostarna ska skötas så att grönmöglet växer som det ska och vitmöglet frodas som planerat.

Studiebesök

Beroende på säsong kan vi eventuellt ta emot studiebesök till mejeriet. Välkomna att kontakta oss för mer information.
073 - 022 96 19 eller mail: hansjomejeri@gmail.com


 

Hitta hit

Vi finns i Hansjö, 5 km norr om Orsa. Adress: Mässvägen 4, 794 90 Orsa
Sväng av vänster på väg E45 mot Hansjö och ni hittar oss bredvid Hanjsö lanthandel.

Bäst når ni oss via telefon; 0730 22 96 19
eller maila oss på hansjomejeri@gmail.com

karta.jpg